Manisch Depressief

Manisch Depressief is hoe de Bipolaire Stoornis in de volksmond beter bekend is. Persoonlijk weet ik niet of die term nou wel zo gelukkig gekozen is.

Voordat ik zelf de diagnose kreeg (in 2001) dacht ik altijd dat manisch iets zei over de mate van de depressie. Dat je altijd enorm, episch, over de top depressief was. Goddank is dat niet zo. 

Maar er is nog veel onbekend over de bipolaire stoornis bij het “grote publiek” en dat zorgt voor veel onbegrip. Zelf ben ik daar inmiddels klaar mee, maar er is een hele grote groep mensen die net de diagnose kregen en wel tegen diezelfde muur aanlopen. Voor die mensen ga ik de serie Manisch Depressief schrijven.

Hou je vooral vast, zeker in het begin. Want dan zullen de termen je om de oren vliegen. Ik zal proberen de volgorde van de artikelen zo logisch mogelijk te houden. Al is dat juist heel moeilijk met een bipolaire stoornis…..

Ben je zelf manisch depressief, of ken je iemand in je omgeving? Stel vooral je vragen en stuur me een mailtje of reageer onder de artikelen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *