Eindelijk de goede naam

Uit de serie “Transgender” (Zie Tag onderaan)

Eindelijk de goede naam, bij het juiste lichaam, de hormonen beginnen goed hun werk te doen en dan begin je eindelijk wat rust te krijgen en is het tijd geworden om alles een plaatsje te geven. Het leven neemt weer normale vormen aan en draait weer om zaken waar iedereen van ons mee te maken krijgt. En dat is best even wennen hoor overigens, na zo een intesieve periode van transitie. Het is een behoorlijk overweldigend soort leegte waar je in terecht komt en het is weer even zoeken naar wen “normale” balans. Waar maken we ons ook alweer allemaal druk om, waaruit bestaat dat normale leven ook alweer. Je hebt aldoor het gevoel dat er iets mist, maar je kunt niet je vinger erop leggen. Maar goed het is allemaal geweest, we kunnen langzaam maar zeker weer door….

Dan ga je de post uit de brievenbus halen en dan zie je op de envelop  de oude naam van je man staan, niet alleen de voorletters nee hoor met een volledige MEVROUW erop… van de overheid. Een uitnodiging voor bevolkingsonderzoek, borstonderzoek notabene….. Nee toch he, waar halen ze het vandaan?

Ja ik weet het waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt, maar werkelijk. Het eerste bestand dat wordt aangepast is het bestand van de gemeente en daarmee de overheid. Ze ZIJN op de hoogte, maar werken met verouderde gegevens. Niet leuk, pijnlijk zelfs om aan dat verleden te worden herinnerd. Ineens was daar het besef, als ze een oud bestand gebruiken zou je dus ook zomaar een uitnodiging kunnen ontvangen voor je overleden vrouw….dat is toch gek?

Toen mijn vrouw, mijn man werd heb ik meteen ook mijn achternaam laten veranderen (verhaal apart, komt nog wel een keer). Overal waar ik kom, de tandarts, het ziekenhuis, meteen verscheen overal de juiste naam. Ook postcodeloterij, belastingdienst en goede doelen verstuurden hun post onmiddellijk met mijn nieuwe naam er op; niet eens doorgegeven he? Dus ook al kunnen foutjes gemaakt worden, ik denk dan toch; Nou Rijksoverheid, dat kan toch wel wat beter?

Ook iets dergelijks meegemaakt, of hier een reactie op? Laat het hieronder weten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *